Artikelen over: Facebook Adverteren

Facebook Conversions API

Sinds de nieuwe ITP update van Apple wordt het steeds lastiger om de traditionele Facebook Pixel te gebruiken in combinatie met Apple devices. (iPhone, MacBook, etc)

Daarom heeft Facebook een nieuwe functionaliteit ontwikkelt: De Facebook Conversions API

Deze API geeft de mogelijkheid om rechtstreeks data mee uit te wisselen via de AdPage server. De data wordt dus niet meer verzameld via de browser, maar via de AdPage server. De data wordt vervolgens rechtstreeks doorgestuurd naar Facebook. Facebook probeert vervolgens de data te matchen met haar eigen gegevens zodat de conversies en de doelgroepen juist gemeten kunnen worden.

Onderstaand vind je een tutorial over hoe je de Facebook Conversions API kunt koppelen met AdPage:

Let op: Deze tutorial is op een oudere versie van de editor opgenomen, de Facebook Pixel settings binnen de editor vind je voortaan rechtsboven achter het tandwiel-pictogram

Zodra de instellingen juist staan worden de volgende events automatisch verstuurd naar Facebook:
Bij het laden van landingspagina ➡️ PageView
Bij het invullen van een formulier ➡️ Lead
Bij het initiëren van een betaling ➡️ InitiateCheckout
Bij het voltooien van betaling ➡️ Purchase

Bij het zenden van het event sturen we zoveel mogelijk data mee zodat Facebook de juiste matching kan maken.

Voordelen van Conversions API ten opzichte van de Pixel:
Retargeting tot 180 dagen mogelijk
Geen fouten meer in conversie meeting
Geen last meer van AdBlockers (27% heeft een AdBlocker in Nederland)
Funnel volledig inzichtelijk

Let op: De Facebook Conversion API werkt alleen als je de campagne hebt gekoppeld met de domeinnaam die bij Facebook hebt geverifieerd.

Bijgewerkt op: 02/05/2023