GA4 tag op server container instellen

Op de server container houdt je bij welke gebeurtenissen er op de server binnenkomen. Je triggers stel je hier dus in op basis van gebeurtenissen die naar de server verstuurd worden vanuit de web container. Dit gebeurt vanaf de web container met de GA4 configuratie tag.

GA4 Client

Op je server container ga je naar de clients. Hier open je de GA4 client en die pas je aan.

De instellingen op de onderstaande screenshot zet je aan. Onder 'Measurement ID' vul je je Google Analytics 4 Measurement ID in.

GA4 tag

Ga naar de tags op de server container en maak een nieuwe tag aan. Selecteer 'Google Analytics: GA4' als tag configuratie.

Zet de Google Signals aan en vul je GA4 Measurement ID in.

Als trigger kies je een 'custom trigger' voor alle gebeurtenissen met de Client Name die overeenkomt met GA4.

Bijgewerkt op: 05/12/2023