Artikelen over: Bouwen en bewerken van pagina's

Indeling van je secties aanpassen (kolommen)

Door bij de betreffende sectie op het tweede icoontje aan de rechterkant te klikken, kun je de indeling aanpassen.

Je kunt:
Nieuwe rijen toevoegen
Rijen dupliceren
Rijen verwijderen
De volgorde van de rijen aanpassen
De kolommen in een rij aanpassen
Een kolom in een rij verwijderen
Kolommen vastzetten voor mobiel

Let op! Vergeet je wijzigingen in de indeling niet op te slaan!

Nieuwe rij toevoegen

Klik onderaan op de knop om een nieuwe rij toe te voegen. Deze wordt standaard onderaan de bestaande rijen toegevoegd. De rij is in eerste instantie leeg. Klik op ‘+’ om de rij te vullen met kolommen.

Rijen dupliceren

Hiermee kun je een bestaande rij in je sectie dupliceren. Alle elementen in je sectie worden dan ook mee gekopieerd. De gedupliceerde rij wordt standaard onderaan de bestaande rijen toegevoegd.

Rijen verwijderen

Door op het prullenbakje te klikken kun je een volledige rij verwijderen.

Volgorde van de rijen aanpassen

Met de pijltjes (per rij) kun je de rij naar boven of beneden verplaatsen. Zo kun je de volgorde van je rijen aanpassen.

De kolommen van een rij aanpassen

Je kunt een rij in maximaal 12 kolommen verdelen. Wanneer je een of meerdere kolommen in je rij hebt staan zie je rechts van iedere kolom een donker gedeelte met daarin drie puntjes. Door deze te selecteren en naar links of rechts te verslepen pas je de grootte van de kolom aan.

Wil je een extra kolom toevoegen in de rij? Dan moet je eerst ruimte creëren door je meest rechter kolom iets smaller te maken. Zodra je rechts ruimte creëert kun je op ‘+’ klikken om een extra kolom toe te voegen.

Een kolom verwijderen

Door met je cursor over een kolom te gaan verschijnt er een prullenbakje. Door hierop te klikken verwijder je de kolom.

Kolommen vastzetten voor mobiel

Standaard komen kolommen die naast elkaar staan op desktop, op mobiel onder elkaar te staan. Wil je dat de kolommen ook op mobiel naast elkaar komen te staan? Dan dien je deze vast te zetten. Ga je met je cursor over de betreffende kolom en klik op het slotje.

Bijgewerkt op: 11/01/2023