Quizzen zijn geweldig om met jouw bezoekers te communiceren of om marktonderzoek te doen. In deze tutorial laat ik je stap voor stap zien hoe je kunt beginnen met quizzen.

Er zijn twee manieren om aan de slag te gaan:

Maak een quiz met behulp van een sjabloon.
Maak een quiz door helemaal vanaf een pagina te beginnen.

Hieronder lees je hoe je helemaal opnieuw kunt beginnen. In de video aan het begin van dit artikel kun je zien hoe je een sjabloon kunt gaan gebruiken.

Dus laten we helemaal opnieuw beginnen:

Maak een nieuw project. Klik op de knop op de projectpagina

Klik op een van de lege sjablonen

Geef jouw project een naam
Voeg een vooraf ingevulde sectie toe of begin helemaal opnieuw door de kolommen te definiëren. In deze tutorial begin ik helemaal opnieuw door slechts één kolom te definiëren.
Klik op het " + " teken.

Nu zul je zien dat er verschillende elementen verschijnen. Kies het quizelement.

Nadat het is toegevoegd, wordt het pictogram '' puzzel '' weergegeven, klik erop.

Nu zie je de quizwizard:

Geef jouw quiz een naam en klik op de knop 'Een quiz maken'.
Nu kun je uw eerste vraag aanmaken door op '' Vraag aanmaken '' te klikken

Nadat je de vraag hebt ingevuld, kun je de antwoorden toevoegen.

Je kunt ook specifieke punten geven. Deze punten kunnen worden gebruikt om het resultaat van jouw pagina's te bepalen.
Om de uitkomst te bepalen, ga je naar het tabblad 'Antwoord' aan de rechterkant van het tabblad Vragen.

Nu kun je klikken op '' Logica aanmaken ''. Daarna kun je bepalen wat de uitkomst zal zijn als de bezoeker bepaalde punten heeft verdiend op basis van zijn gegeven antwoorden.

Je kunt een bericht achter de gebruiker definiëren of je kunt doorverwijzen naar een bepaalde pagina. (ideaal voor het bouwen van trechters)

Als je klaar bent met het definiëren van de punten, kun je naar het laatste tabblad '' Leadformulier '' gaan. Hier kun je de gegevens definiëren die je van de bezoeker wilt opvangen. Meer informatie over de formulierbouwer vind je hier: