Installatie van Custom DataLayer + Webhooks

User cookie
Cookie die uniek blijft voor de gebruiker die ook mee wordt gestuurd in de datalayer en webhook. https://gist.github.com/jeroenfrenken/5117c96df0134dc59211481378d237eb zie dit script voor een voorbeeld.

DataLayer events
Elk event heeft ook een marketing object nodig en een device object nodig. Deze kan op de volgende manier aangemaakt worden.
https://gist.github.com/jeroenfrenken/5117c96df0134dc59211481378d237eb zie hier hoe je de marketing object en device object kan aanmaken.

user_data
Zie hier een voorbeeld van de user data:
https://gist.github.com/jeroenfrenken/f1c5f2701eb3a5ea35c003e6b0cf7fb0

view_item
https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/ga4/ecommerce?client_type=gt m#view_item_details

view_item_list
https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/ga4/ecommerce?client_type=gt m#select_an_item_from_a_list

begin_checkout

add_shipping_info

add_payment_info
https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/ga4/ecommerce?client_type=gt m#initiate_the_checkout_process

add_to_cart

view_cart
remove_from_cart
https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/ga4/ecommerce?client_type=gt m#add_or_remove_an_item_from_a_shopping_cart

purchase
https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/ga4/ecommerce?client_type=gt m#make_a_purchase_or_issue_a_refund

Webhook
Na het aanmaken van de order hebben we een webhook event nodig van dat de order betaald is. Deze mag naar de url van tag manager en het path is dan /order_created. in JSON
De standaard data van de meeste platformen zijn genoeg informatie voor ons. Belangrijk is het marketing object. In veel shop oplossingen gebruiken wij hiervoor custom fields die niet zichtbaar zijn voor de gebruiker hier zetten wij dan het marketing object in en sturen wij deze mee met de request. Het marketing object mag gestuurd worden als JSON of een base64 encode

Bijgewerkt op: 03/01/2024