Artikelen over: Popups

Popup instellingen

Als je een popup project aan het maken bent, zal je de popup instellingen nodig hebben. Deze bestaan uit triggers, target en positionering.

Triggers

Type Triggers beschikbaar

De trigger geeft aan wanneer de popup zal verschijnen. Dit kan op de volgende momenten zijn:
Percentage scroll op de pagina: hiermee kan je het percentage aangeven wat een bezoeker gescrold moet hebben om de popup te laten verschijnen.
Aantal seconden op de pagina: hiermee kan je het aantal seconden aangeven dat een bezoeker op de pagina is voor de popup kan verschijnen.
Verlaten website / venster: hiermee kan je aangeven dat de popup pas verschijnt op het moment dat de cursor van de bezoeker richting het sluiten van het venster/de browser gaat.
Aantal pagina's bezocht: hiermee kan je aangeven hoeveel pagina's van de website de bezoeker bezocht moet hebben voordat de popup verschijnt.

Nieuw!
Klik op element (css path): hiermee activeer je de Popup als css path voldoet aan de naam.
Klik op element (welke tekst bevat): hiermee activeer je de Popup als tekst voldoet aan de naam

Je kan meerdere triggers voor dezelfde popup hebben, aangezien je ook kan instellen dat een bezoeker maar één keer in totaal of één keer per aantal uur de popup kan zien middels targets.

Target

Er zijn drie verschillende type targets die je kan instellen voor je popup.

Targettype 1: Popup weg geklikt & Popup weg geklikt (gebaseerd op tijd)

Als je 'Popup weg geklikt' als target toevoegt, krijgen je bezoekers maar één keer de popup te zien. Klikken zij de popup weg, dan krijgen zij die nooit meer te zien.

Als je 'Popup weg geklikt (gebaseerd op tijd)' toevoegt, moet je een waarde in uren invullen. Dit zijn het aantal uren dat een gebruiker de popup niet meer te zien krijgt nadat diegene de popup weg klikt. Dus wanneer je invult dat een bezoeker 24 uur de popup niet te zien krijgt, zal de cookie van de bezoeker die 24 uur bijhouden zodat de popup 24 uur na het wegklikken niet meer zal verschijnen.

Targettype 2: Uitsluiten van pagina & Insluiten van pagina

Als je 'Uitsluiten van pagina' toevoegt, moet je een slug invullen. Een slug is het gedeelte achter het domein-URL, zoals bijvoorbeeld /contact. De popup zal dan nooit verschijnen op de pagina's met die slug.

Als je 'Insluiten van pagina' toevoegt, moet je ook een slug invullen. Het insluiten van een pagina is precies het tegenovergestelde van het uitsluiten van een pagina. In plaats van dat je een slug invult voor een pagina waarop de popup niet mag verschijnen, vul je nu juist een slug in van een pagina waar de popup alleen maar op mag verschijnen. Alle andere pagina's zonder die slug zijn dan automatisch uitgesloten.

Targettype 3: Query parameter

Dit invoerveld kan je invullen om je popup alleen te laten zien wanneer de bezoeker een specifieke UTM parameter in zijn/haar URL-pad heeft staan.

Positionering

Met de positionering kan je uit 7 verschillende plekken kiezen om je popup binnen het venster van je bezoeker te positioneren.

Daarnaast kan je ook de breedte en grootte van de popup aanpassen. Die kan je aanpassen op basis van pixels of percentages, maar zal standaard staan op AUTO. AUTO staat voor automatisch en is gebaseerd op de inhoud van de popup. Dit zorgt ervoor dat de pop-up zo smal en klein mogelijk is, zonder dat dit ten kosten gaat van de inhoud.

Bijgewerkt op: 04/06/2023