Artikelen over: Profielverrijking

Profielverrijking koppelen aan extern systeem

Je maakt een koppeling altijd vanuit een knop. Lees hier meer over onder het artikel Element 'Knop' gebruiken '.

Met het stekkertje kun je de koppeling maken met het e-mailmarketingsysteem. Je kan onder andere koppelen aan de volgende systemen:
Salesforce
Webhook
Teamleader
Salesflare
MailBlue
MailChimp
Zapier
ActiveCampaign
en nog veel meer

Waar je de koppeling gaat leggen kun je zelf bepalen. Dit kan in principe in iedere stap van je funnel.

Ga je de funnel inzetten om nieuwe leads te verzamelen (bijvoorbeeld via een Facebook campagne) dan raden we je aan om de koppeling aan het eind van je funnel te maken, zodat de data pas wordt verzonden naar je e-mailmarketing systeem zodra de volledige funnel is doorlopen én als iemand het formulier heeft ingevuld. Alle data van deze sectie én de secties hiervoor worden meegegeven, dus ook de quiz antwoorden.

Zet je de funnel in om de profiel van je huidige leads/klanten verder uit te breiden (vandaar ook de nama profielverrijking) dan heb je het e-maildres natuurlijk al binnen. Het is in dat geval niet nodig dat iemand alle stappen volledig afrond. Ook wanneer iemand vanuit de mail op de quiz klikt en na 3 vragen afhaakt, kan deze data worden toegevoegd aan het klantprofiel.

Om de koppeling te maken volg je de volgende stappen.

Ga naar gewenste stap in je funnel waar je de data wil doorsturen. Dit kan dus de laatste stap zijn wanneer je nieuwe leads verzamelt, of iedere willekeurige andere stap wanneer het gaat om profielverrijking.

Zorg dat er een knop is toegevoegd aan de stap, bijvoorbeeld de knop 'Volgende'.

Klik op de knop en vervolgens op het stekkertje. Zorg dat 'Stuur data naar integrations wanneer geklikt' is aangevinkt.

Koppeling maken

Klik op '+' om een koppeling te maken met een systeem. Vervolgen selecteer je welke systeem je wilt koppelen en volg je de stappen die worden genoemd.

Integratie selecteren

Let op! Per integratie zien de stappen er anders uit en zijn er andere velden die verplicht worden gesteld om te koppelen. Bij het koppelen van de gegevens kun je aan het * zien welke gegevens door de integratie verplicht worden gesteld. Bij MailBlue en ActiveCampaign is dit bijvoorbeeld het e-mailadres.

Verplichte velden in integratie

Bijgewerkt op: 04/05/2023