Dit artikel is ook beschikbaar in:

Toevoegen van Shopify plugin

AdPage Tagging en Shopify kunnen gemakkelijk geïntegreerd worden met de speciaal daarvoor ontwikkelde Shopify app.

Installeren van de Shopify plugin

De Shopify plugin is te vinden op de volgende url: [SHOPIFY URL] .

Na de installatie kan je in de plugin klikken op de "Install" of "Installeren" knop. Na het drukken op de knop worden automatisch scripts geïnstalleerd voor de integratie. Zodra deze zijn geïnstalleerd word je doorverwezen naar de Shopify editor waar je aan de linker kant het volgende menu ziet:

Shopify app embeds

Zie je AdPage Tagging er niet tussen staan gebruik dan de zoekbalk en zoek op "AdPage". Zodra je het gevonden hebt kan je het via de knop aanzetten (zie oranje pijl in onderstaande afbeelding).

AdPage settings

Door te klikken op het menu item van de rode pijl kan je instellingen openklappen en krijg je de optie om een GTM config in te vullen. Deze kan je vinden in het Tagging dashboard (zie onderstaande onderdeel om te zien waar je deze kan vinden)

Zodra je de aanpassingen hebt gedaan vergeet dan niet om op opslaan te drukken.

Instellen van AdPage Tagging

Om gebruik te maken van alle Shopify functionaliteiten moet je het platform van je pixel aanpassen naar Shopify. Om dit te kunnen doen moet je in het bezit zijn van een AdPage Tagging account en al je eerste container hebben aangemaakt. Note: Om gebruik te maken van functionaliteiten zoals cookie herstel moet eerst cookie herstel aangezet worden in het tabje "Databeveiliging"

AdPage Tagging

Blauw pijl: vul hier je web container ID in.
Rode pijl: Zet cookie herstel aan
In de platform dropdown kies je voor Shopify aangegeven met de oranje pijl.

Na deze stappen krijg je het volgende te zien:

AdPage Tagging Pixel

De Shopify installatie configuratie kan eenvoudig gekopieerd worden en worden geplakt in de Shopify app embed die in de eerste stap van dit artikel wordt aangemaakt.

Ik heb al een pixel
Het kan zijn dat je al eerder een pixel hebt aangemaakt voor het installeren van bijvoorbeeld een website of landingspagina. Deze kan je verwijderen door op verwijder te drukken en dan vervolgens de stappen hierboven doorlopen om deze weer opnieuw aan te maken.

Bijgewerkt op: 16/08/2023