Workspace domeinnaam aanmaken

Het is mogelijk om één subdomeinnaam te koppelen aan een werkruimte zodat deze vervolgens inzetbaar is voor alle projecten in de werkruimte. De subdomeinnaam is inzetbaar voor zowel Landingspagina's als popups.

Let op! Deze feature is alleen beschikbaar voor werkruimtes en niet voor je persoonlijke projecten.

Ga naar projecten en selecteer de werkruimte waar je de subdomeinnaam wilt toevoegen. Klik op domeinen.

Voer nu je subdomeinnaam toe.

Let op: gebruik * om deze aan te maken. Het sterretje staat voor wildcard. Dat houd in dat je in het project kunt gaan bepalen hoe je het voorvoegsel voor jouw (sub)domeinnaam gaat noemen. Dat kan bijvoorbeeld zijn: *.sub.jouwdomeinnaam.nl .

subdomeinnaam

In dit voorbeeld wil ik een subdomeinnaam maken *.campagnes.adpage.io .

Ga naar je DNS provider en maak een CNAME (1) aan

Zorg dat je projects.adpage.app (3) als waarde toevoegt en dat je jouw subdomeinnaam invoert bij naam. In dit geval zal dat *.campaigns (2) zijn.

Instellingen

Zodra de status geverifieerd is in AdPage (duurt ongeveer 2-3 uur) dan kun je vanuit je projecten koppelingen maken met dit domeinnaam:

Geverifieerd.

Let op: Als deze nog niet geverifieerd is dan kun je niet naar stap 7 omdat deze mogelijkheid dan nog niet zichtbaar is in AdPage.

Ga nu naar het publiceren van je project en klik op "Voeg domeinnaam toe"

Domeinnaam toevoegen

De domeinnaam die je in je workspace hebt toegevoegd is zichtbaar.

Voeg je subdomeinnaam toe en klik op voltooien.

De subdomeinnaam is nu toegevoegd. Het SSL certificaat wordt direct aangevraagd en zal binnen 10 minuten beschikbaar zijn.

SSL

Bij het toevoegen van een pop-up script kun je er ook voor kiezen om je eigen domeinnaam daar aan te koppelen. Dit is veiliger omdat je dan First Party domeinnaam toevoegt.

Het script wordt pas geactiveerd zodra het SSL aanvraag is afgerond.